Új jelszó kérése
Kategóriák
Szavazás
Milyen cipőből legyen nagyobb a választék?
Csatos
Tépőzáras
Fűzős
Garancia

14 nap pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes Házhozszállítás

Ingyenes babacipő szállítás

Hírlevél
TOP termékek
Összehasonlítás
Termékajánló

Babacipő cikkek érdekességek

2017.09.08 11:12
Miért ne vásárolj használtan cipőt a babádnak?

Babacipő vásárlás előtt, biztos mindannyian elgondolkoztok azon, hogy használtan vagy újonnan vásároljatok cipőt. Nagy a csábítás, hogy használt cipőt válasszatok, hiszen az sokkal olcsóbb és már így is rengeteg pénzt elköltöttetek a különböző babaholmikra. Azt tudni kell, hogy a babák lábai meglehetősen finomak ebben a korban, a csontok és az izmok fejlődése még folyamatban van.

 

Na de nézzük meg, milyen buktatói vannak a használtcipő vásárlásnak:

A babák elkezdenek futni és járni, így olyan cipőre lesz szükségük, ami segíti a csontok és izmok növekedését. Amikor új cipőt vesztek a babának, azt maga a poronty tapossa ki a saját talpkialakítása alapján, így egyedül az ő lábához fog tökéletesen illeszkedni. Ezzel szemben a használt babacipő már ki van koptatva és így nem fog illeszkedik annyira a kicsi lábára. Nem tudhatjátok, hogy előtte hány gyerek hordta azt és mivel minden babának különböző a talpa, a cipő is különböző képen lesz kitaposva, így biztosan nem lesz megfelelő a babának. Ráadásul a láb haránt- és hosszúboltozata körülbelül a gyermek három éves koráig alakul ki. Tehát ebben az időszakban kell a legkörültekintőbbnek lenni cipővásárlásnál.

A másik probléma, amibe belefuthattok használt babacipő vásárlásánál az az, hogy a csöppség, aki előttetek hordta a lábbelit valamilyen talp deformációval rendelkezett, így ennek megfelelően taposta ki a cipellőt. Ha ilyen cipőt adtok a baba lábára, sajnos könnyen meglehet, hogy neki is talpproblémái lesznek. A lábunkat egész életünkben használjuk, ezért nagy hangsúlyt kell fektetni talpunk egészségére. A felnőttkori hibás talpszerkezet kialakulás egészen babakorig vezethető vissza. Ezért is nagyon fontos a megfelelő cipő kiválasztása.

Tehát vásárlás előtt érdemes mérlegelni a dolgokat. Lehet, hogy az új cipő jóval drágább, mint a használt, de hosszú távon biztosan megtérül. Gondoljatok csak bele, mennyi felnőtt embernek van lúdtalpa és egyéb talp- és gerinc deformációja. Ezek az emberek rengeteg pénzt költenek el a különböző ortopédiai vizsgálatokra, talpbetétekre, gyógytorna alkalmakra. Emellett ezek a talpszerkezeti elváltozások még meg is nehezítik az életüket, nem csak a talpukat teszik tönkre, de a térd és gerinc fejlődésére is hatással vannak. Ennek a megelőzése igen könnyű, csak egy picivel kell többet rákölteni babakorban a megfelelő minőségű cipőre és nagy valószínűséggel nem lesz a gyereknek később problémája.

 

 

 

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.