Új jelszó kérése
Kategóriák
Szavazás
Milyen cipőből legyen nagyobb a választék?
Csatos
Tépőzáras
Fűzős
Garancia

14 nap pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes Házhozszállítás

Ingyenes babacipő szállítás

Hírlevél
TOP termékek
Összehasonlítás
Termékajánló

Babacipő cikkek érdekességek

2017.09.08 11:03
Hogyan vegyük rá a babát, hogy ne rúgja le magáról folyton a babacipőjét

Minden szülő életében eljön az az időszak, amikor hosszú perceket tölt azzal, hogy a baba lábára feladja a cipőt. A kis poronty pedig nem tűri meg és állandóan leveszi azt. Azt gondolja, csak játszani akartok vele, így fél órába is beletelhet az elindulás. Csakhogy néha el kell menni az orvoshoz, a bölcsödébe vagy óvodába, a nagyihoz és mindezt időre.

Ezért elhoztunk nektek pár tippet, amivel rávehetitek a kis lurkót, hogy ne vegye le folyton a cipőjét.

1. Tudatosítsd benne, hogy ezt nem szabad.

Meg kell értetni a babával, hogy nem veheti le a cipőjét, mert megfázik, belelép valamibe, így nem lehet elindulni. Próbáljátok meg, hogy mindaddig nem indultok el, amíg nincs a lábán cipő. Ha felvettétek és mentetek pár lépést, aztán megint levette magáról, álljatok meg és ne menjetek tovább. Mondjátok el neki, hogy miért álltatok meg és miért nem tudtok így tovább menni. Magyarázzátok el, hogy ilyenkor beleléphet egy üvegszilánkba vagy egy kőbe, ami megsértheti a lábát. Ha viszont felveszi a cipőt az biztonságot nyújt, megvédi a lábacskáját a sérülésektől. Majd vegyétek fel megint a lábbelit és próbáljátok meg újra. Ehhez nagyon sok türelem és idő kell. Érdemes olyan időpontot választani, amikor nem kell sehova sem sietni és tudtok a babával gyakorolni.

2. Szerepjátékok

Ez az egyik legjobb megoldás, hogy tanítsátok babátokat. Játsszátok el a cipőfelvevős jelenetet egymással úgy, hogy mindezt a kicsi végignézze, így sokkal könnyebben el tudja sajátítani. Feltűnően menjetek oda a párotokhoz a cipőjével, adjátok a lábára és induljatok el vele az ajtó felé. Majd mindezt csináljátok végig a gyerkőcötökkel is. Az apuka szemmel láthatóan ellenkezzen a cipő hordás ellen, vegye le és makacsolja meg magát. Itt mondjátok el neki, hogy ezt miért nem szabad és így nem mentek el a játszótérre, a nagyihoz, stb. Majd az apuka, mint aki megértette az egészet, ne ellenkezzen többé, szépen hagyja felvenni a cipőjét és elindul. Ilyenkor az anyuka nyugodtan dicsérje meg.

3. Ösztönözzétek, ösztönözzétek, ösztönözzétek

A gyerekeknek rengeteg ösztönzésre van szükségük, amíg felcseperednek. Élvezik, ha nagynak érezhetik magukat, amikor maguk csinálják a dolgokat. Fontos, hogy ilyenkor minél több dicséretet kapjanak. Ezzel nem csak az önértékelésüket fejlesztjük, de megtanítjuk őket „jól” cselekedni. Minél kevesebb motivációja van a kis porontynak felvenni a cipőjét, annál jobban ösztönözzük és dicsérjük. Amint felvette a cipőt és megkapta a dicséretét, hatalmas büszkeség fogja eltölteni.

4. Idősebb játszótárs

 

Ha a babánknak van egy játszótársa, akivel sok időt tölt együtt és aki már rendesen hord cipőt, kérjük meg, hogy segítsen a kicsinek a cipő felvevésében és mutasson neki példát. Ha egy kis barátjától látja a helyes dolgokat, sokkal könnyebben fogja ő is megtanulni és alkalmazni a látottakat. Ez a játszótárs lehet például egy unokahúg vagy szomszéd kisgyerek is.

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.