Új jelszó kérése
Kategóriák
Szavazás
Milyen cipőből legyen nagyobb a választék?
Csatos
Tépőzáras
Fűzős
Garancia

14 nap pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes Házhozszállítás

Ingyenes babacipő szállítás

Hírlevél
TOP termékek
Összehasonlítás
Termékajánló

Babacipő cikkek érdekességek

2017.09.08 10:37
A tökéletes babacipő választás menete 5 egyszerű lépésben

A babacipő kiválasztása alapos körültekintést igényel. Mindig megfelelő kialakítású, jó minőségű cipőt kell választani, lehetőleg újonnan. Ide kattintva megtudhatod, hogy miért.

5 egyszerű lépés a tökéletes cipőért:

1. Anyag

Az egyik legfontosabb szempont babacipő választásnál a jól szellőző strapabíró anyag. A legjobb választás a bőrcipő vásárlása. Tökéletesen szellőzik, masszív és tartós anyag. Szinte elnyűhetetlen. Ebből is létezik olcsóbb és drágább, minőségibb vagy silányabb kivitel is. Érdemes megbízható helyről beszerezni a bőr cipőt. Az olcsóbb cipők hátulütője, hogy némelyik igazából nem is bőr és csak rámondják, illetve nem ment keresztül a megfelelő minőségbiztosítási folyamatokon, így olyan anyagot is tartalmazhat, ami nem a legegészségesebb a baba lábának. Mivel a kis apróság bőre elég sokszor fog a cipővel érintkezni, fontos a minőségi alapanyagokból készült lábbeli kiválasztása.

2. Méret

A méret kiválasztásánál nagyon precíznek kell lenni. Nem szabad se túl kicsinek, se túl nagynak lennie. A túl nagy cipőben sokszor eleshet a poronty, a láb nem tudja megfelelően elvégezni a gördülő mozgást. A túl kicsi cipőben pedig nem tud a baba lába megfelelően fejlődni. Ilyenkor sokszor kéredzkedik fel az ölbe a csemete, hiszen kényelmetlen neki a járás. A lában piros foltok, hólyagok és bőrkeményedések is lehetnek a túl kicsi cipő használatából kifolyólag.

Legelső lépésként le kell mérni a baba talphosszát. Ezt könnyen mérhető: kemény talajra le kell rakni egy lapot, ráállítani a babát és a talp körvonalait ceruzával körberajzolni. Ha nagyon izeg-mozog a pici, akkor elég a nagylábujjnál és a saroknál egy-egy vonalat húzni. Ezután egy vonalzó vagy mérőszalag segítségével le lehet mérni a talphosszt. A mért hosszhoz hozzá kell adni körülbelül 7-9 millimétert, így jön ki az ideális cipőméret. Az erősebb lábú gyerekek esetében 10 milliméter legyen hozzászámolva a talphosszukhoz.

3. Széles cipőorr

A megfelelő méret kiválasztása után figyelmet kell fordítani a babacipő orrkialakítására is. A keskenyebb, hegyesebb orrú cipőket mellőzni kell. Nemcsak kényelmetlenek lesznek a babának és állandóan meg akar majd szabadulni tőlük, de az ujjai sem fognak rendesen elférni benne. Ez pedig gátolja a csontok szabad fejlődését. Legtöbbször a kisujj van kitéve az eldeformálódás lehetőségének. Ezért mindig széles orrú babacipőt kell választani, hogy legyen benne elég hely a csontok természetes fejlődésének és ne nyomja a baba lábát sétálás és rohangálás közben sem.

4. Kényelem és stabilitás

Ebben a korban nagyon fontos hogy a baba lába megfelelő támaszt, kontrollt és stabilitást kapjon. Olyan cipőt kell választani, ami két oldalról tartja a sarkakat: mindig meg kell vizsgálni a kinézett cipő kéregvastagságát. A baba bokája a kezdeti időszakban még enyhén befelé dől, ez teljesen természetes állapot. A későbbiekben ez stabilizálódni fog. Ennek elősegítéséhez kell a legmegfelelőbb talpkialakítású babacipőt kiválasztani. Ha a baba bokája sokkal jobban bedől, akkor nagy valószínűséggel szupináló cipőt kell hordania. A vásárlás előtt érdemes a baba talpát megvizsgáltatni és egy ortopéd szakorvos véleményét kikérni.

5. Hajlékony talp és rugalmasság

Olyan cipőt kell választani, amelynek kellően vastag a talpa. Ez azt jelenti, hogy kavicson, földúton, aszfalton járva ne érezhesse a baba a göröngyöket. A cipőnek el kell nyelnie azokat. A túl vékony talpú cipő nem képes erre. Ha megvan a megfelelő talpvastagságú cipő, a másik fontos dolog amire oda kell figyelni, az a hajlékony talp. Miközben a kicsi jár, a cipőnek fel kell vennie a talp gördülését. Ha túl vastag talpú a cipő, akkor nem lesz elég rugalmas és a talp sem tud természetesen gördülni benne.

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.